Всяка идея, колкото и мащабна да е тя, ако няма една водеща дейност във вид на кауза, неизбежно ще се претопи в даден момент! Историята е показала, че идеите които черпят ресурс от човешката креативност съществуват по-дълго, печелят повече и се развиват непрекъснато.

 Дали в чисто търговски аспект или пък хуманитарен, това вече е в ръцете на тези които ръководят идеята.

 Когато се роди bulartist.eu той се изправи пред дилемата по кой път да поеме! По социалният и некомерсиален, или чисто комерсиален! Избрахме междинен вариант, който законодателството ни го позволява. Организация с нестопанска цел която да упражнява и търговска дейност!

 Защо избрахме този вариант? 

 Ако погледнем обективно, творчеството или по-точно онова, което няма за цел да задоволи определена пазарна нисша, трудно би могло да се развива чрез чисто пазарен механизъм. Ако зад bulartist.eu застане търговско дружество, то би следвало да търгува идеите и творчеството на своите кандидати. Тогава трябва да се съсредоточи върху такива кандидатури, които биха реализирали бързото възвръщане на инвестициите. Например в момента има "глад" на пазара за езотерична литература. Тогава трябва да се концентрира върху такива автори. Да, сигурно би било по-продуктивно освен като печалба, но и като реализация на повече проекти. В такъв случай обезсмисля пък идеята да развива креативното и стойностното. Отделно от това ще има изгода да печели максимално от даден проект.

 Нека да си го кажем в цифри, а именно:

 Към момента е направено маркетингово проучване, което е установило голям интерес към "хиромантията" (гадаене и определяне на определена човешка личност, по линиите на дланите му). 

 Пазарен дял на такава литература приблизително 10 000 /десет/ хиляди лева месечно.

 Намира се съответен автор за изданието, сглобява се книгата му, пускат се 10 000 хиляди бройки за печат, прави се и рекламна кампания. Всичко трае около шест месеца. Интересът за такова време е нормално да отслабне. Когато книгата бива пусната на пазара, то тя успява да реализира едва половината от печатните бройки. При цена от 15 лева за бройка, издателят постига около 75% от общия пазарен дял. Добър таргет! Покрива разходите, реализира печалба и изплаща част от хонорара на авторът. Все пак другата част от печатното издание все още е на пазара. То трябва да се разпродаде, за да възвърне остатъка от хонорара му. При пълна загуба на интерес , вероятността  да се разпродадат всички бройки е нулева. Загубата на авторът си остава, но и неуспялият му продукт също си остава под неговото име.

bulartist.eu избра друг вариант! Избира доставчиците, а не нуждите на пазара. Селектира чрез помощта на други потребители по-приоритетните идеи и подпомага реализирането им. Тъй като не гони печалба, защото тя по закон му е забранена просто ще се възползва от определена бройка на изданието, за да покрие разходите и да задели инвестиция за друг кандидат.

  Например:

  Имаме кандидат - автор на сборник от есеестични повести. Съдържа прекрасни разсъждения и доказателства на различни тези. Прекрасно четиво, когато човек е изпаднал в депресивно състояние или пък е просто идеално за някаква възпитателна цел на определен група от хора.

 bulartist.eu има възможност да реализира подготовката и печатът на 300 бройки. Авторът и bulartist.eu правят взаимно споразумение, чрез което авторът дарява 70 бройки от изданието в полза на каузата, за която е учредена самата фондация. В цифри би изглеждало ето така:

 Обща стойност на дарените и разпродадени бройки възлиза 1 125 лева.

 Доказани разходи, които bulartist.eu е направил възлизат на 725 лева.

 Остатъкът от 400 лева, авторът на изданието сам решава дали ще дари в полза на фондацията или ще си го поиска обратно. Хубаво би било да дари поне част от него, но тъй като bulartist.eu няма право на стопански операции, няма как да задължи авторът да извърши дарението. Казано накратко до голяма степен bulartist.eu ще дава старт, но за да съществува като организация и идея, ще си търси само направеното капиталовложение. Всичко останало е в полза на кандидатът!

 За огромно съжаление, законите и механизмът по които се случват подобни идеи, са доста стриктни, подробни и тромави - процедурно. Нормално да е така, защото целта и каузата са с хуманитарна насоченост. Тя трябва да стои далеч от комерсиалното и политическото. Трябва да съблюдава изцяло за интересите на хората в чиято полза се учредява. Затова и този проект ще се случи с определено забавяне. Все пак има редица формалности, правила и клаузи, за които bulartist.eu трябва да се погрижи преди да започне да упражнява своята дейност. 

 Трябва да допълним, че на първо време не се предвиждат, абсолютно никакви външни инвестиции и дарения от трети физически, или юридически лица. Обикновено когато има такива, то те биха имали основание да вземат отношение по даден проект. Дори това понякога включва организиране на мероприятия или дейности, които да не са приоритет на bulartist.eu. 

  Затова bulartist.eu, ще се развива и поддържа финансово, единствено и само от реализацията на собствени проекти!

 Повечето крачки по осъществяването на тази идея са предприети. За пълна и цялостна концепция на идеята има доста неща, които трябва да се изгладят от юристи, а и да се изпълнят съгласно законодателните разпоредби.

 Надяваме се, че в най-скоро време ще започнем да реализираме заедно първите творчески идеи!

 

НОВО

19,00 BGN за продукт ОГЪН И ЛЕД - ЛЕГЕНДАТА ЛУКСОЗНО ИЗДАНИЕ 30 продукта в наличност
+
Купи
12,00 BGN за продукт ОГЪН И ЛЕД - ОБИКНОВЕНО ИЗДАНИЕ 80 продукта в наличност
+
Купи

ВАШИТЕ ПОКУПКИ

Поръчката е празна

Facebook

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com